www.swingtrades.be www.swingtrades.be
Home > Technische Analyse > MACD

 
Home

Technische analyse

CCI
DMI
MACD
RSI
Stochastics
 
E-mail
  

Aandelenkoers
opzoeken

STOCK :

 

Belangrijke links

 
Economische kalender.

De MACD-indicator.


MACD - Moving Average Convergence/Divergence.
De MACD is het 9-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van het verschil van het 26-daags exponentieel en het 12-daags exponentieel gemiddelde.

De MACD-indicator beweegt langs een nulas, meestal tussen -100 en 0 en 100; een waarde boven 0 wijst op het feit dat een aandeel koopwaardig is, een waarde onder 0 wijst op het feit dat een aandeel verkoopwaardig is.


Belangrijke signalen die de MACD genereert :
Indien de beide lijnen van de MACD zich boven de centerlijn/0-lijn bevinden, dan duidt dit op hogere toppen- en hogere bodemvorming van de koers aan. Zolang de beide lijnen een opgaande beweging laten zien, zal de uptrend intact blijven en kunnen actieve beleggers kopen bij elke dip. Bij een dalende MACD daarentegen bevindt de koers zich dus in een downtrend.

Een opwaartse kruising (crossing) van de MACD na een neergaande beweging geeft een koopsignaal aan. Een verkoopsignaal wordt verkregen indien de MACD van een opwaartse richting omlaag draait en een negatieve crossing maakt. Bij een verkoopsignaal dienen na verloop van tijd beide lijnen - indien deze voor de crossing boven de centerlijn noteerden - onder de centerlijn te zakken. Bij een koopsignaal geldt het omgekeerde.

Tevens gelden de divergentieregels die bij de RSI van toepassing zijn. Dus koopsignaal indien de MACD een hogere bodem zet terwijl de koers een lagere bodem vormt en verkoopsignaal andersom bij topvorming. Zie de rode lijnen op de grafiek.

Berekening MACD

MACD = 12 daags EMA - 26 daags EMA
Tweede lijn/ 'trigger line' = 9 daags EMA van de MACD

Minpunten van de MACD:
Er zijn eigenlijk geen minpunten aan de MACD als je belegt op een iets langere tijd(3 tot 6maand). Signalen van de MACD mogen niet onderschat worden en zijn zeer betrouwbaar.


Hebt u vragen omtrent een van onze diensten of hebt u specifieke informatiebehoefte, aarzel dan niet ons te contacteren op 015/24 51 46 of Mail ons!
 

 


Swingtrades.be | Adverteren |  Toevoegen aan favorieten | Swingtrades als startpagina 

copyright 2003 www.swingtrades.be   design by: Advisor Internet Solutions