www.swingtrades.be www.swingtrades.be
Home > Swingtraden > Candlesticks

 
Home

Successleutels
Trends
Candlesticks
Kopen
Verkopen
Stoploss
Gaps
Money management
Risico controle

E-mail
  

Aandelenkoers
opzoeken

STOCK :

 

Belangrijke links

 
Economische kalender.

Candlesticks gebruiken.


Waarom Candlesticks?
Alhoewel Candlestick-grafieken nauwelijks verschillen van de Westerse staafgrafieken is er toch een groot verschil: zij presenteren dramatischer. I.p.v. de horizontale lijntjes die bij de staaf de open en de close aanduiden, gebruikt de candlestick een twee-dimensionale 'body'. De 'high' en de 'low' worden aangeduid door vertikale lijntjes, schaduwen genoemd. De candlesticks worden al een eeuw lang gebruikt in het Oosten. Analisten daar hebben binnen de candlesticks patronen ontdekt die met enige voorspelbaarheid de evolutie van een prijs kunnen voorspellen. De patronentheorie kan effectief een beeld geven van het marktsentiment, dat staat proefondervindelijk en statistisch vast. Vandaar dat zij kunnen gebruikt worden door om instap- en uitstappunt van een trade te kunnen bepalen.

 

Geschiedenis
Analyse gebaseerd op trends in marktsentiment is ontstaan op de rijstmarkt in het Japan van de jaren 1700. Mr. Homma, een succesvol handelaar uit die tijd ontdekte dat het bestuderen van marktemoties erg nuttig kon zijn om zo prijsveranderingen te kunnen voorspellen. Alhoewel het niet met zekerheid is vast te stellen dat Mr. Homma verantwoordelijk is voor de candlesticks die wij vandaag gebruiken, hij werkte de basis ervan uit die aanleiding gaf tot wijdverspreid gebruik van de candles in het begin van de jaren 1800 in Azie. Candles zijn slechts begin jaren '90 effectief in gebruik geraakt in het Westen dank zij de heren Gregory L. Morris en Steve Nison. The word is spread!

BESPREKING CANDLESTICKS

 • REAL BODY
  De real body is the 2-dimensionale rechthoek die ontstaat tussen de openings- en sluitingsprijs in het betreffende tijdsframe. (minuten, uren, dagen, weken, maanden).De real body is open (niet gevuld, wit) als in het betreffende tijdframe de openingsprijs lager is dan de sluitingsprijs. De candlestick is gesloten (opgevuld, rood, zwart) als de openingsprijs hoger is dan de sluitingsprijs, weer in het betreffende tijdframe.

 • BOVENSTE EN ONDERSTE SCHADUW
  De bovenste schaduw is de verticale lijn die wordt getrokken vanaf de top van de real body tot aan de hoogste prijs. De onderste schaduw is de verticale lijn die wordt getrokken vanaf de basis van de real body tot aan de laagste prijs.

  SPECIALE CANDLESTICKS
 • LONG DAY(lange dag)
  Men spreekt over een long day als de body van de candlestick extreem lang is en dus openings- en sluitingsprijs tijdens die dag ver van mekaar liggen, t.o.v. candlesticks die voorkwamen de vorige 5 dagen.

 • SHORT DAY(korte dag)
  Men spreekt over een short day als de body van de candlestick extreem kort is en dus openings- en sluitingsprijs tijdens die dag dicht tegen mekaar liggen, t.o.v. candlesticks die voorkwamen de vorige 5 dagen.

 • MARUBOZU
  Een marubozu candlestick is een candlestick die nauwelijks over schaduwen beschikt. Concreet betekent dit dat bij een open candlestick de openingsprijs nagenoeg de low-prijs is en dat de sluitingsprijs nagenoeg hetzelfde is als de hoogste prijs. Bij een gesloten candlestick ligt de openingsprijs tegen de high aan en komt de sluitingsprijs nagenoeg overeen met de laagste prijs.

 • SPINNING TOP(tol)
  Een spinning top is een candlestick met een kleine real body en lange schaduwen.

 • DOGI
  Een dogi is feitelijk een spinning top waarvan de body echter uit een lijn bestaat (de open en close vallen dus samen). Een long legged dogi heeft lange schaduwen. Een gravestone dogi heeft een lange bovenste schaduw en geen onderste. Een dragonfly dogi heeft geen bovenste schaduw maar wel een lange onderste. Een four price dogi heeft geen schaduwen (open, high, low, en close zijn hetzelfde).

 • STAR(ster)
  Een star is een kleine real body die gapt boven of onder een lange candlestick van het vorige tijdsframe.

 • UMBRELLA en INVERTED UMBRELLA(paraplu en omgekeerde paraplu)
  Een umbrella is vergelijkbaar met een dragonfly dogi: Een kleine real body met geen bovenste schaduw en een lange onderste schaduw. Een inverted umbrella is vergelijkbaar met een gravestone dogi: een kleine real body met een lange bovenste schaduw en geen onderste schaduw.

  Hebt u vragen omtrent een van onze diensten of hebt u specifieke informatiebehoefte, aarzel dan niet ons te contacteren op 015/24 51 46 of Mail ons!

 •  


  Swingtrades.be | Adverteren |  Toevoegen aan favorieten | Swingtrades als startpagina 

  copyright 2003 www.swingtrades.be   design by: Advisor Internet Solutions