www.swingtrades.be www.swingtrades.be
Gratis proefnummer van onze nieuwsbrief. [klik hier]

 
Home

Swingtraden
Technische Analyse
Privè lessen
Beurswijsheid
Lexicon
Links

E-mail
  

Aandelenkoers
opzoeken

STOCK :

 

Belangrijke links

 
Economische kalender.

Beurswijsheid.


QQQ- of Nasdaq100-index :

Het is voor buitenlandse bedrijven gemakkelijker geworden om in de Nasdaq100-index opgenomen te worden. Bovendien kunnen aandelen waarvan de marktwaarde te ver terugvalt, in de loop van het jaar uit de index verwijderd worden. Tot nu kon dat enkel bij de jaarlijkse herziening. De hervorming zorgt ervoor dat de index beter aansluit bij de marktrealiteit. De hervormingen zijn sinds 1 november 2002 van kracht.

Nu noteren slechts drie buitenlandse bedrijven in de Nasdaq100: Ericsson, het Singaporaanse Flextronics International en het Isralische Check Point Software Technologies. De laatste twee bedrijven noteren trouwens enkel op Nasdaq. Voor de buitenlandse bedrijven die noteren op Nasdaq golden tot nu immers bijkomende voorwaarden op het vlak van minimum marktkapitalisatie. Die worden geschrapt. Voor alle buitenlandse bedrijven wordt nu rekening gehouden met de marktkapitalisatie van de aandelen die op Nasdaq genoteerd zijn. Als die voorkomt in de lijst van de 100 grootste marktkapitalisaties, wordt het aandeel opgenomen in de index.

Het Nederlandse ASML Holding en het Israelische Teva Pharmaceutical Industries zijn kandidaat voor opname in de index.

Tot nu toe werd de index enkel aan het einde van elk jaar aangepast. In de loop van het jaar werden bedrijven enkel uit de index geschrapt als zij overgenomen werden, failliet gingen of naar een andere aandelenmarkt verhuisden. Vanaf nu worden bedrijven die twee opeenvolgende maanden minder dan 0,1 procent van de totale kapitalisatie van de index vertegenwoordigen, uit de index verwijderd. Van de huidige aandelen in de index zijn er zeven die aan dat criterium voldoen. Vooraleer een aandeel in de index opgenomen wordt, moeten in het voorbije jaar gemiddeld minstens 200.000 aandelen per dag van verhandeld zijn. Vroeger waren dat er slechts 100.000. Bedrijven die minder dan twee jaar op de beurs noteren, worden pas in de index opgenomen als hun marktkapitalisatie de voorbije zes maanden steeds bij de top-25 uit de Nasdaq100-index zou behoord hebben. Ten slotte worden bedrijven waarvan het jongste financiele rapport niet betrouwbaar is, niet in de index opgenomen of worden zij geschrapt als zij al in de index noteren.

Ander onderwerp : Klik hier

 

Advisor Internet Solutions


Swingtrades.be | Adverteren |  Toevoegen aan favorieten | Swingtrades als startpagina 

copyright © 2003 www.swingtrades.be   design by: Advisor Internet Solutions