www.swingtrades.be www.swingtrades.be
Gratis proefnummer van onze nieuwsbrief. [klik hier]

 
Home

Swingtraden
Technische Analyse
Privè lessen
Beurswijsheid
Lexicon
Links

E-mail
  

Aandelenkoers
opzoeken

STOCK :

 

Belangrijke links

 
Economische kalender.

Break-even price.

De Break Even Price(BEP) is een veel gebruikt begrip in de financiële wereld, maar kan op verschillende manieren berekend worden. De break-even price van een positie in een bepaald aandeel is de verkoopprijs die u zou moeten krijgen om uw beginkapitaal opnieuw samen te stellen, rekening houdend met de verrichtingen (aankoop/verkoop) die u op deze positie zult verwezenlijkt hebben. Vergeet niet dat er bij deze berekening geen rekening wordt gehouden met de transactiekosten en beurstaks.

Hoe wordt de BEP berekend ?
Stel : U koopt 100 aandelen X aan €50. Op dat moment hebt u een BEP van €50. Verkoopt u echter 50 aandelen X aan €65, dan zal de BEP wijzigen naar € 35.

Berekening :
Aankoop 100 * 50 = 5000
Verkoop 50 * 65 = 3250
De totale waarde van de aankoop wordt nu verminderd met de waarde van de verkoop en dat resultaat wordt gedeeld door het aantal overblijvende aandelen X in uw portefeuille.

5000 – 3250 = 1750
1750 / 50 = 35

Opgelet: Stel dat u een positie liquideert en dat u een nieuwe positie zou hernemen voor hetzelfde aandeel op diezelfde dag. In een dergelijk geval zullen beide verrichtingen die op dezelfde dag worden verwezenlijkt, als een activiteit van "day-trading" begrepen worden, en zij zullen van de berekening van BEP uitgesloten worden. Bijgevolg zal de berekening van BEP de waarden van de reeds bestaande positie blijven overwegen.

 

Advisor Internet Solutions


Swingtrades.be | Adverteren |  Toevoegen aan favorieten | Swingtrades als startpagina 

copyright © 2003 www.swingtrades.be   design by: Advisor Internet Solutions